Wie is wie: Chantal van Walsum


Wie is wie: Chantal van Walsum

Mijn naam is Chantal van Walsum,  ben 41 jaar en kom uit Capelle aan den IJssel.
Werkzaam bij een dakdekkersbedrijf op de afdeling service en onderhoud, waar ik zorg draag voor planning en afwikkeling van alle lekkagemeldingen.

3 jaar geleden werd ik gevraagd door Bianca en Ruud om mee helpen in dit fantastische team. Ik voelde me vereerd dat ik gevraagd werd. Vooral omdat ik op een punt in mijn leven stond waarbij alles overhoop was gehaald.
De drijfveer voor mij om aan de Roparun mee te doen is dan ook dat ik diverse familieleden heb verloren aan deze ziekte. Dit jaar ben ik wederom geconfronteerd hiermee, daarom doe ik dit jaar voor een collega mee waarbij onbehandelbare kanker is geconstateerd.

2019 wordt mijn derde jaar van de Roparun. Mijn hoofdtaak is de catering en ben ik reservefietser. Het doel voor mij is om ooit als fietser mee te gaan.

In de 2 voorgaande edities heb ik hierdoor een aantal etappes kunnen fietsen.  Een mooie anekdote hiervan heb ik in het eerste jaar de dag voor vertrek. Er werd gevraagd of ik een wielrenbroekje had, deze was niet in mijn bezit, waarop ik diezelfde dag er 1 ben gaan halen.  Deze editie heb ik dan ook mijn eerste etappe gefietst. Hier heb ik mooie herinneringen aan over gehouden.

Vorig jaar mocht ik de laatste etappe fietsen, waarbij een goede vriendin bij het familiehuis ons stond aan te moedigen, dit heeft de nodige tranen opgeleverd. Wel nog net even die extra power gegeven om die laatste kilometers af te maken en dat ondanks dat onze club dat weekend is gedegradeerd, deerde mij dat niet eens. Het doel was om de finish te halen.

Ik ben blij met dit mooie team, waarbij ieder zijn eigen reden heeft om mee te doen. Want een ieder wordt wel een keer geconfronteerd met de ziekte kanker. We hebben allemaal hetzelfde doel, zoveel mogelijk geld ophalen voor de Roparun met de slogan van de Roparun “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen maar kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.