De RopaRun

De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer vanuit Parijs, en sinds 2012 ook vanuit Hamburg, naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:
“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Roparun logo Naast de goede doelen van de Roparun heeft het SSRT een eigen doelstelling. Namelijk het op positieve wijze uitdragen van de naam Sparta en die van voetbalsupporters in het algemeen. Waar de meeste teams hun tenue baseren op de kleuren van het bedrijf of de atletiekclub waaraan zij verbonden zijn, is het Sparta Supporters Running Team steevast herkenbaar aan de Rood-Wit gestreepte voetbalshirts. Het is dan ook altijd een mooi moment wanneer het team, onder het zingen van de Sparta Marsch, de finishlijn op de Coolsingel passeert.
Op zaterdag 19 mei 2018 gaat de 27ste Roparun van start. De finish is op maandag Tweede Pinksterdag 21 mei op de Binnerotte in Rotterdam. Lees meer op de roparunwebsite..