Roparun 2007

HET ZIT ER WEER OP!!!!

De 8e editie van de Roparun voor het Sparta Supporters Running Team (SSRT). In dit team is de gemeenschappelijke band, de liefde voor de voetbalclub Sparta. De één voelt dat meer dan de ander, maar het is bij iedereen aanwezig. Dit is wat ons bindt en waar het team in 1999 voor opgezet is om in 2000 voor de eerste keer aan de start te verschijnen. Het doel was om natuurlijk een bijdrage te leveren voor de Roparun en daarmee het verschrikkelijk goede doel, waar wij helemaal achter staan. Maar we vonden het ook erg belangrijk, dat supporters van een voetbalclub nu eens positieve aandacht kregen. Zo hebben we samen wat opgebouwd en alle wisselingen in het team doorstaan. Iedere keer leren we weer van voorgaand jaar en passen we zaken aan. En iedere keer kijken we terug op een zeer geslaagde Roparun voor ons team met soms wat meer klein leed dan de andere keer en dan denk ik b.v. aan die keer, dat er een chauffeur met een zeer gehavend gezicht uitviel door een epileptische aanval. Vervolgens zijn er altijd wel de nodige pijntjes, die variëren van lopersongemakken, zoals; bloedende tepels, pijn op diverse plekken in de benen, blaren enz. tot de blessures van de mensen er omheen zoals; geschaafde knieën of andere lichaamsdelen en andere kleine beschadigingen op lichaam en/of ziel.

Zoals elk jaar begint het bij ons team eigenlijk pas te kriebelen in oktober. De eerste vergaderingen vinden plaats en er wordt een planning gemaakt. Vervolgens zijn er enkele mensen, die zich druk maken over: catering, loopschema’s, wisselschema’s enz.

Net voor de winterstop beginnen we dan al met een oliebollenverkoop bij een wedstrijd van Sparta en vervolgens gaan we opeens als een trein en worden er allerlei andere acties op touw gezet.

Ook dit jaar is het ons weer gelukt om de rit van Parijs naar Rotterdam te volbrengen. We hebben dit jaar 43 uur gelopen om de 533 km te overbruggen. Dit betekent voor de lopers in estafettevorm 60 km per keer afleggen om dan het stokje over te dragen aan de lopers van het volgende subteam, die de volgende 60 km voor hun rekening nemen. Deze lopers worden omringd met fietsers, die begeleiden en kaartlezen, chauffeurs, die ze steeds 2 km verder brengen om ze op de route te zetten en van wisselpunt naar wisselpunt afzetten, de masseurs, die de ongemakken weg kunnen nemen of verminderen en last but not least………. de catering, die ervoor zorgt, dat het echt voor iedereen vol te houden is en zich geheel ten dienste van het team opstelt.

We zijn er best trots op, dat we steeds weer opnieuw een recordopbrengst hebben met de collectes (vooral die tijdens de wedstrijden van Sparta). Je voelt je er niet altijd even gelukkig bij, want ga maar eens een uurtje met zo’n bus staan rammelen, maar de opbrengst is het wel waard.

Natuurlijk kan het altijd meer en beter!! We hebben sponsors nodig, die ons ondersteunen met middelen (zoals sportdrank, energierepen, kleding, camper of cateringwagen) en natuurlijk met GELD!!

We leveren een prestatie, waarbij we afzien, maar dat is niets in vergelijking met het afzien van de mensen met kanker, die steeds weer moeten omgaan met spanning, ondergaan van kuren, wachten op uitslag en pijn hebben. Daarbij valt onze prestatie in het niets. En om ervoor te zorgen, dat we de slogan van de Roparun waar kunnen maken: “Leven toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer toe te voegen zijn aan het leven”, willen we iedereen oproepen om ook een bijdrage te leveren. Dat betekent, dat je niet helemaal van Parijs naar Rotterdam hoeft te lopen om toch een bijdrage te kunnen leveren. Geef dus ……….. en help de kankerpatiënten aan een plezieriger leven waar ze nog even kunnen genieten van de tijd, die zij en hun familie nog hebben.

 

degroepsfoto2007

hans

indebuurtvanpietkunjegeenfietsonbeheerdachterlaten

maarrijdtzichvastindemenigtenetalpedhuez

pietenronaldkijkentoe

zullenwijlatenhorensparta