Roparun 2002

(bron: Kasteelnieuws juni 2002)

ROPARUN: De langste loopwedstrijd in estafettevorm

Ook dit jaar heeft het Sparta Supporters Running Team meegedaan aan de Roparun. Een loopwedstrijd van Rotterdam naar Parijs. Een evenement waarvan de opbrengst o.a. naar de Daniel den Hoed kliniek gaat.

 

Voor het derde achtereenvolgende jaar lieten de Sparta-supporters zich van hun beste kant zien. Ook dit jaar was geen enkele andere betaald voetbalorganisatie vertegenwoordigd door haar supporters. Dat onze club hier jaarlijks positief onder de aandacht komt en enorme goodwill mee kweekt wordt blijkbaar niet onderkend door Sparta gezien de geringe aandacht vanuit de club zelf.

Dit jaar helaas geen promotieloop met start vanaf de Coolsingel vanwege een voetbalwedstrijd “op Zuid” Dus een prootieloop door Rotterdam-Zuid in Sparta-shirt. Helaas waren weinig Spartanen getuige van deze heldendaad cq waren gekomen om hun supporters uit te zwaaien.

 

Om 15:00 uur de start van de echte loop. Welgeteld gingen 183 teams van start. Een gigantische optocht. De auto’s en de eerste aflossing van de lopers stonden zo’n 40 kilometer verderop nabij Oude Tonge. Hier werd de eerste maaltijd genoten, gesponsord door Rob “’t Oude Raadhuis” van Driel. Daarna doken we het Brabantse land in. Daar waar het gras twee kontjes hoog is was in elk dorp iedereen weer uitgelopen om alle deelnemers toe te juichen. Fantastisch die mensen daar. In Bergen op Zoom stond de MAN truck goed zichtbaar langs het parcours. De truck was trouwens op elk wisselpunt van de lopers aanwezig. Rond middernacht Antwerpen door en dan de eerste stille donkere nacht. Alles verloopt redelijk goed. Zelfs het lastige punt bij de voetgangers/fietserstunnel in Antwerpen waar begeleiders en lopers enige kilometers gescheiden zijn.

De volgende dag een matige temperatuur en het miezerde. Lekker voor de lopers wellicht, maar niet voor Stefanie, Louis, Rick en Wim, de fietsers. Ook de catering laat zich in de ochtenduren van zijn beste kant zien. Een “Super” ontbijt met heerlijk dampende koffie en thee. Louis genoot van het speciale “diesel” suikerbrood. Uit het geruchtencircuit is vernomen dat het cateringteam een Michelinster zal gaan ontvangen. We houden u op de hoogte.
Op naar de grens van Frankrijk. Alles verloopt wel. Echter in de avonduren komen de kwetsuren. Peter en Leo gaan moeizamer lopen en hebben last van hun spieren. Leo, onze veruit snelste loper, probeert het nog door een langere afstandte lopen dan volgens schema. Het mag niet baten. Het laatste stuk wordt afgemaakt met 6 lopers. Het heeft gevolgen voor onze rangschikking. We zakken enige plaatsen maar eindigen uiteindelijk op een keurige 127e plaats en zijn toch weer een kwartier sneller dan het jaar ervoor.
Hulde voor onze “runners” Rien, Huib, Simon, Sjaak (onze altijd scorende spits), Piet (wat kan jij ouwehoeren), Martijn (nooit gedacht dat je zo goed zou lopen – mijn oprechte complimenten), Peter en Leo. Maar ook voor onze chauffeurs Art, Rob, Mark, Paul, Cor en Ruud.

 

Vrijdagavond de ontlading van het feest. Je hebt partygangers en hebt mensen die een goed gesprek willen met DJ’s die het clublied van “zuid” wel erg vaak draaien. Op de een of andere manier wilde met name het gesprek niet vlotten. Het feesten des te beter. Kortom weer een geslaagde “run” Met dank aan onze teamcaptain Jose.

Wim Fassaert

 

roprarun2002